EL CERTAMEN CULTURAL FORÈS POESIA I MÚSICA ES CONSOLIDA EN LA SEVA TERCERA EDICIÓ

5 06 2012

El passat dissabte 2 de juny, Forès acollia el III Forès poesia i música. A les onze del matí tocades començava oficialment la jornada amb la inauguració d’aquesta i de l’exposició 10 poesies il·lustrades que estaria present durant tota la jornada. La inauguració va anar a càrrec de l’alcalde de l’ajuntament de Forès, el senyor Josep M Llorach, acompanyat de l’Il·lustríssim Sr. Joan Güell i Serra, Diputat del Parlament de Catalunya,  que va elogiar el poble de Forès i la seva iniciativa. Malgrat ser la població més petita de la província de Tarragona _ va dir _ Forès representa, i ho demostra amb la seva iniciativa, l’ànima de Catalunya.

A partir de la inauguració es van dur a terme els diferents actes previstos amb puntualitat i amb total tranquil·litat. La Glosada a la Plaça del Mirador amb Marcel Casellas, Carles Belda i Mireia Mena, acompanyada d’Alfons Rojo i Toni Rocosa va fer esclafir de riure als espectadors. Alguns d’ells també es van atrevir a glosar i alguns d’ells van veure com els hàbils i àgils glosadors els hi etzibaven unes gloses ben picants.

La fideuada popular a la carpa, muntada especialment per l’ocasió,  va permetre descansar d’un dia calorós i molt assolellat. Després del dinar els glosadors i els seus amics varen obsequiar als assistents amb una ronda improvisada garrotins que, de nou, va entusiasmar al públic.

A la tarda, la recitació de poesia medieval del segle XII de Guillem de Berguedà i Guillem de Peitieu va omplir el local cultural d’espectadors que van poder gaudir d’un gran recital a les mans de rapsodes i músics, alguns dels quals ja havien actuat al migdia, tals com Marcel Casellas, Alfons Rojo i Toni Rocosa, i també altres com Laia Carreras, Francesc Ribera “Titot”.  També varen participar  Marc Egea, Anna Maluquer i Salvador Giralt que ja havien participat en anteriors edicions.

Al vespre, i després d’un bon entrepà de botifarra, el públic va poder gaudir de l’espectacle Ombres de Plata de Marc Parrot, un  homenatge a Segundo de Chomón on es projecta una selecció de títols del cineasta amb la música en directe de Marc Parrot.

Durant tota la jornada va haver-hi molt moviment de gent al poble de Forès. Molts assistents van estar presents en els diferents actes del dia, però també hi va haver molta circularitat d’assistents. Pel que fa al públic que va assistir al certamen de Forès,  destaquen les mostres de suport i felicitació als diferents organitzadors i col·laboradors per una jornada amb activitats poètiques i musicals de gran qualitat, amb artistes de gran qualitat i també per l’ordre i la organització del conjunt de la jornada.

Per altra banda, des de l’Ajuntament de Forès es destaca el bon funcionament aquesta tercera edició del Forès poesia i música i considera que  el certamen ja es consolida en el panorama poètico- musical català. L’ajuntament seguirà treballant per mantenir l’èxit assolit tot apostant per un esquema d’activitats pensat per tots els públics, dins l’àmbit de la poesia i la música, sense massificacions i per la qualitat de cadascuna de les seves activitats.

 

Alguns moments de la jornada:

 

Més informació a www.fores.cat!


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: